TUINA

MASAŽA

Kitajska tradicionalna medicinska
manualna (ročna) masaža.
Kraljica vseh masaž.

Združuje tehnike
  • klasične ročne masaže,
  • refleksne masaže dlani in stopal,
  • shiatsu masaže,
  • masažo obraza,
  • relaksacijsko masažo,
  • anticelulitno masažo,
  • športno masažo in
  • tradicionalno, 5000 let staro, tehniko kitajskega zdravljenja.
S pomočjo TUINA masaže delujemo na telo preventivno, zelo uspešna pa je tudi pri hitrejšem okrevanju po poškodbah, v lajšanju bolečin in odpravljanju različnih depresivnih stanj in posledic stresa.
Sama tehnika dotika in posebnih gibov je zelo prijetna in sproščujoča in pomaga preprečiti ali odstraniti marsikatero težavo, ki nas ovira, da bi živeli in delali v harmoniji sami s seboj in svetom v katerem živimo.
TUINA je starodavna oblika terapije, ki preprečuje in zdravi bolezni z uporabo manualnih metod oziroma ročnih tehnik, z namenom odpraviti zastoje v tokovih meridiana. Zaradi svoje učinkovitosti je Tui-na biser vzhodnjaške medicine.

Tradicionalna kitajska medicina s ukvarja s človekom in njegovim fenomenom življenja, predvsem s stališča pretoka življenjske energije, ki jo imenujejo Qi. To je energija, ki nas živi, ki je vseobsegajoča, povsod in v vsem. Dana nam je z rojstvom, vdihujemo jo z zrakom, uživamo s hrano, se kopamo z njo v vodi in jo črpamo iz toplote in svetlobe sonca. Poti po katerih se energija pretaka imenujemo meridiani in potekajo vzdolž celega telesa.

Skozi telo teče šest parov meridianov in en par središčnega kanala. Vsak meridian oskrbuje z energijo odgovarjajoč organ. Človek je zdrav, kadar so energetski kanali popolnoma prehodni in kadar sta meridiana v paru med seboj usklajena.
Namen TUI-NA masaže je odpravljanje vzrokov nastale bolezni, ki so jo povzročili zunanji ali notranji faktorji ali kombinacija enih in drugih.

Pred vsemi temi dejavniki in stresom se telo samodejno brani in s tem povzroči blokade v pretoku energije in kasneje povzroči bolečine, okvare posameznih organov, zmanjšuje se imuniteta in pojavi se bolezen.

TUI-NA masaža je tehnika potiskanja, gladenja, stiskanja in pritiskov na akupresurne točke z namenom odstraniti blokade v pretoku energije, in telesu omogočiti, da ponovno ustvari ravnovesje in s tem prepreči proces nastajanja bolezni.

V primeru, da je bolezen že nastala, terapevt krepi ali sprošča energijo, jo razporeja znotraj telesa in tako ponovno vzpostavlja ravnovesje. Le, ko je naše fizično telo uravnoteženo in zdravo, so zdrava tudi naša čustva in misli.
TUINA MASAŽA
Masaža celega telesa traja 1,5 ure.
Masaža hrbta traja 30 min.
Celo telo
55 €
Hrbet
30 €
Paket 5 masaž
275 €
250 €
REZERVACIJA
Prvi korak k rezervaciji je končan!
V čim krajšem možnem času te bomo kontakitrali.
Opa! Nekje se je zalomilo.. Poskusi še enkrat.
Prijave sprejemamo tudi na barbara.klaus@gmail.com ali sms na +386 40 730 558.
Oblikovala in izdelala
lucijamohorko.com
Vse pravice pridržane
S klikom na “Dovoli vse piškotke” se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi. S tem se izboljša navigiranje po spletni strani, analizira način uporabe spletne strani in podpre naše oglaševanje.